Enel стъпва на американския геотермален пазар

673
Enel стъпва на американския геотермален пазар

Enel обяви придобиването на AMP Resources, LLC (AMP) чрез своята дъщерна компания Enel North America Inc. Покупката включва един действащ геотермален проект и четири в напреднал етап на разработка, които през следващите четири години се очаква да добавят близо 150 MW мощност към дейността на Enel North America.

След завършването на проектите в Невада, Калифорния и Юта се очаква те да произвеждат възобновяема енергия, достатъчна да покрие нуждите на повече от 100 000 средностатистически американски домакинства годишно.

Споразумението налага първоначално плащане от около 90 млн. щатски долара и последващи поетапни плащания.

Придобиването на AMP Resources засилва ролята на компанията като световен лидер в геотермалната енергетика и утвърждава ангажимента на Enel да развива възобновяема енергия навсякъде по света.

Американските проекти ще заздравят опита на Enel в производството на електричество от геотермални източници с по-ниски температури.

Enel North America Inc. е дъщерна компания на Enel и е основният собственик и оператор на възобновяеми енергийни проекти в Северна Америка с дейност в 21 американски щата и в три канадски провинции.

Понастоящем Enel North America Inc. ръководи 70 проекта с обща мощност от около 410 MW. В допълнение към геотермалната дейност, компанията разполага със 190 MW вятърна енергия, които в момента разработва, както и с програма за допълнителни 1000 MW вятърна енергия.

Енел е световен лидер в сектора на възобновяемите енергийни ресурси с повече от 19 000 MW в централи, използващи водни, геотермални, вятърни и слънчеви източници, както и биомаса. Компанията има такива централи в Италия, САЩ, Канада, Гватемала, Ел Салвадор, Чили, Бразилия, Панама, Испания и Словакия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg