Google с ръст от 69% в печалбата си за първото тримесечие

659
Google с ръст от 69% в печалбата си за първото тримесечие

Интернет компанията Google отчете печалба от 1 млрд. долара, или 3.18 долара на акция, което е повишение от 69%, в сравнение с реализираната през същото тримесечие на миналата година печалба в размер на 592.3 млн. долара, или 1.95 долара на акция.

Без да се отчитат еднократните разходи на компанията, печалбата би възлязла на 3.68 долара на акция, което е над средните очаквания на анализаторите за печалба от 3.30 долара на акция.

Тримесечните приходи на компанията са нараснали с 63%, до ниво от 3.66 млрд. долара, в сравнение с 2.25 млрд. долара година по-рано. Това бе нов рекорд в тримесечните приходи на компанията.

След приспадането на изплащаните на субконтракторите на компанията такси, приходите са възлезли на 2.53 млрд. долара, което бе с 40 млн. долара над средните очаквания на анализаторите.

Добрите резултати, изнесени от най-голямата в света интернет-търсачка изпратиха акциите на компанията нагоре с 15.15 долара, или 3.2%, по време на извънборсовата търговия, след като по време на редовната борсова сесия те загубиха 4.36 долара от стойността си, до ниво от 471.65 долара за брой.

Изпълнителният директор Ерик Шмидт определи резултатите на компаниите като отлични.
Притежаваните от Google интернет сайтове са допринесли за 62% от приходите на компанията, в сравнение с 58% през първото тримесечие на миналата година.

Извън пределите на САЩ, компанията е реализирала 47% от приходите си, което също е повишение от миналата година, когато процентът възлизаше на 42.

Компанията, която бе определена от изданието Fortune за най-добрата, за която може да се работи завърши тримесечието с разполагаеми средства в размер на 11.9 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg