Хеджфондовете с по-ниска доходност през април от ръста на основните индекси

840
Хеджфондовете с по-ниска доходност през април от ръста на основните индекси

Хеджфондовете са реализирали средна доходност от 2.04% през април, както и 4.81% за първите четири месеца на годината, посочиха публикувани днес данни.

За сравнение, широкият индекс S&P 500 е отбелязал повишение от 4.43% през април и 5.09% от началото на годината, индексът MSCI World Equity се е повишил с 4.21% за изминалия месец и 6.36% от началото на годината, а британският FTSE 100 се е повишил с 2.24% през април и 3.68% от началото на годината.

Сравнението с реализираната доходност от инвестициите в основните световни индекси сочи по-слабото представяне на хеджфондовете, в сравнение с една пасивна стратегия за инвестиране, която е освободена от значителните разходи за комисиони, събирани от фондовете.

Освен традиционните такси за управление, които могат да достигат и до 2%, фондовете събират и процент от реализираната на инвеститорите си доходност.

Отрицателна доходност са отбелязали единствено фондовете, инвестиращи в "къси позиции", които през април са регистрирали отрицателна доходност от 2.9% от стойността си.

Най-висока възвръщаемост са отбелязали фондовете, инвестиращи във фючърси, които са постигнали средна доходност в размер на 4.4% за април, а от началото на годината тя възлиза на едва 1.7%.

По пазари за пореден месец през април фондовете, инвестиращи на развиващите се такива са отбелязали доходност от 3.35%, като от началото на годината тя възлиза на 7.3%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg