И Bear Stearns отчете първата в историята си тримесечна загуба

486
И Bear Stearns отчете първата в историята си тримесечна загуба

От втората най-голяма щатска банка, издаваща ипотечни облигации, - Bear Stearns Cos., регистрираха първата в историята си загуба през изминалото тримесечие, на фона на отписването на активи след кризата, обхванала ипотечните пазари.

От финансовата институция регистрираха загуба в размер на 854 млн. долара, или 6.91 долара на акция за трите месеца, приключили на 30 ноември, на фона на отбелязаната година по-рано печалба в размер на 563 млн. долара, или 4 долара на акция.

Загубата бе близо четири пъти по-голяма, в сравнение със средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха тя да възлезе средно на 1.82 долара на акция.

Банката е отписала активи на стойност 1.9 млрд. долара, което се оказа значително под прогнозите й, направени през изминалия месец за такива на стойност 1.2 млрд. долара.

Два от хедж фондовете на компанията, даващи ипотечни заеми на хора с лоша кредитна история, колабираха през юли, което до принесе за значителното понижение на акциите на компанията.

Вчера първа в историята си загуба в размер на 3.56 млрд. долара за изминалото си фискално тримесечие отчете и втората най-голяма щатска инвестиционна банка - Morgan Stanley.

Приходите от търговия с акции през четвъртото тримесечие на Bear Stearns, която е и петата най-голяма финансова институция в САЩ, са се понижили с 11%, до 384 млн. долара, докато тези от такси за инвестиционното банкиране са намалели с 44%, до 205 млн. долара.

Банката е била консултант по сливания и поглъщания през изминалото тримесечие при сделки на стойност 47 млрд. долара, което е близо три пъти повече, в сравнение със същото тримесечие на изминалата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg