Имиграцията не носи ползи на Великобритания, според Камарата на лордовете

448
Имиграцията не носи ползи на Великобритания, според Камарата на лордовете

Икономическата комисия на горната камара на британския парламент - Камарата на лордовете, стигна до извода, че трябва да се ограничи броят на имигрантите във Великобритания, пише в. "Дейли телеграф".

"Извършеният от комисията анализ води до извода, че рекордното равнище на имиграцията не носи икономически ползи на страната", се казва в доклада на комисията, който се очаква да бъде оповестен днес. Авторите му призовават правителството да преразгледа сегашната си имиграционна политика.

Докладът се опира на данни от десетки официални лица, учени, бизнес ръководители и председатели на общински съвети и е най-подробният анализ на икономическото въздействие на имиграцията, извършен през последното десетилетие, отбелязва вестникът.

Правителствената прогноза от 190 000 имигранти годишно заплашва да създаде големи проблеми на сферата на обслужването и жилищния пазар в страната, смята икономическата комисия на Камарата на лордовете, в която влизат видни икономисти, бизнесмени и политици, допълва БНР. "Великобритания не получава осезаема или дори никаква икономическа изгода от сегашното високо равнище на имиграция. Това високо равнище на имиграцията заплашва да лиши милиони британци от възможността да закупят жилище в близките 20 години", се казва в доклада.

В него освен това се обръща внимание на въпроса, че в някои райони на страната училищата не могат да поемат големия брой деца, за които английският не е роден език, а за британците с ниски доходи и за младите хора става почти невъзможно да получат работа заради конкуренцията от страна на имигрантите. Авторите отхвърлят правителствените данни, според които имигрантите носят на британската икономика по шест милиарда лири годишно.

"Това не значи, че имиграцията не е донесла известни ползи на самите имигранти и на работодателите им", коментира в редакционна статия "Дейли телеграф". "Трудно е да си представим важни сектори от британската икономика като строителството и общественото хранене да работят без източноевропейци. Този факт се признава от комисията, макар тя да предупреждава, че това често става за сметка на хората на нископлатени длъжности, много от които са от предишни поколения имигранти. Суровата истина е, че повечето хора с основание смятат, че заетите от имигрантите работни места е трябвало да бъдат поети от милионите (британци), които сега се възползват от разпадащата се система на социално осигуряване", отбелязва в редакционната си статия в. "Дейли телеграф".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg