Изпълнителните директори на водещи щатски компании с 15.8% спад в бонусите си

396
Изпълнителните директори на водещи щатски компании с 15.8% спад в бонусите си

Компенсациите на изпълнителните директори в САЩ са отбелязали съществено понижение за изминалата година, сочат данни на консултантската агенция Mercer.

Това до голяма степен се предопределя от влошаването на резултатите на компаниите, в резултат на забавянето на ръста на водещата световна икономика.

Изследването е направено въз основа на компенсациите под форма на бонуси, получени от изпълнителните директори на 350 компании от Fortune 1000, различни по своята същност и размер.

Най-голям спад са отбелязали възнагражденията на изпълнителните директори на 50-те най-големи щатски компании със среден оборот от 66.2 млрд. долара. Техните компенсации са се понижили през изминалата година с 15.8% на годишна база.

В тази група влизат и редица големи финансови институции като American International Group, Citigroup и Merrill Lynch & Co Inc.

Това до някъде е напълно естествено, като се имат предвид огромните загуби, регистрирани от тези компании, в резултат на кризата на ипотечните пазари.

Средното възнаграждение на изпълнителен директор от изследваната група е била близо 14 млн. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg