MAN с ръст от 48% в печалбата си за първото тримесечие

274
MAN с ръст от 48% в печалбата си за първото тримесечие

Третият най-голям европейски производител на камиони - немската компания MAN AG отчете ръст от 48% в печалбата си за първото тримесечие в резултат на силните си продажби в страните от Източна Европа.

От компанията завишиха очакванията си за цялата настояща година.
За тримесечието от там са реализирали печалба в размер на 228 млн. евро, на фона на регистрираната година по-рано печалба от 154 млн. евро. Резултатът значително превиши средните очаквания на анализаторите за печалба от 176 млн. евро.

Приходите от продажби са се повишили с 15% за първите три месеца на годината, достигайки 3.3 млрд. евро, посочиха още изнесените данни.

За добрите резултати е допринесъл ръста на продажбите в страни като Полша, Чехия и и Русия, където продажбите на немската компанията са се повишавали с над 5% годишно от 2003 година насам.

От компанията завишиха очакванията си за ръст на приходите за тази година до 10%, на фона на оповестените по-рано очаквания за повишение от 5%.

Акциите на компанията отбелязаха повишение от 2.71 евро, или 2.7%, до 103.92 евро за брой, което бе нова рекордна стойност. От началото на годината те са поскъпнали с 51%, което прави компанията най-поскъпваща сред индекса DAX.

Поръчките на MAN AG през първото тримесечие са отбелязали повишение от 23% на годишна база до 4.8 млрд. евро.

За последните пет години продажбите на камиони на немската компанията са се повишили 12 пъти в бившите съветски републики. Компанията строи завод в Краков - Полша, който ще е с годишен капацитет от 15 000 камиона.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg