Мобилните потребители в Китай преминаха границата от 500 млн. души през юни

533
Мобилните потребители в Китай преминаха границата от 500 млн. души през юни

Броят на мобилните потребители в Китай се е повишил до над 500 млн. души през юни, в резултат на понижението на таксите за мобилни услуги от най-големия мобилен оператор в страната.

За първите шест месеца на годината китайските мобилни оператори са добавили 40.6 млн. потребители към своята клиентска база, с което се очаква броят на мобилните потребители през настоящата година да превиши прогнозите на правителството.

Правителството на страната очаква до края на годината броят на мобилните потребители да е 520 млн., като към края на юни техният брой е възлизал на 501.7 млн.

Китай е най-големият пазар на мобилни услуги в света, като анализаторите все още очакват, че той не е изчерпал потенциала си. Към момента по-малко от половината от населението на страната, което е в размер на 1.3 млрд. души, разполага с мобилни телефони.

Акциите на най-големия световен мобилен оператор по брой на потребители - China Mobile Ltd., са се повишили над два пъти за изминалата година.

През юни China Mobile е добавила рекордните 5.53 млн. потребители, което е било деветото им поредно месечно повишение, основно благодарение на предприетите си действия за намаляване на таксите.

Броят на клиентите на компанията възлиза на 332.4 млн., което е повече от сумарното население на САЩ и Австралия.

Прогнозите на китайските регулационни органи сочат, че до 2010 година в Китай ще има 600 млн. мобилни потребители и 400 млн. такива на фиксирани телефонни услуги.

За първите шест месеца на годината в страната са били добавени 4.9 млн. броя фиксирани телефонни линии, с което броят им възлиза на 372.7 млн.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg