Нова цифрова „магистрала” свързва Азия и Европа

682
Нова цифрова „магистрала” свързва Азия и Европа

Типичното забавяне на скоростта от обиколни оптични маршрути между Европа и Азия през САЩ се намалява наполовина чрез свързването на паневропейската мрежа от следващо поколение на Интерут с мрежата на руския телеком оператор Ростелком (Rostelecom). Новият високоскоростен телекомуникационен канал е наречен Transit Europe-Asia (TEA).
Собственикът на българския алтернативен оператор Telecom Partners Network (TPN), Интерут свърза основните си европейски центрове за обмен на трафик – във Франкфурт, Стокхолм и Лондон - с мрежата на руския „Ростелком”, като намали с 50% забавянето на сигнала между двата континента. Високоскоростната цифрова магистрала ТЕА осигурява най-краткия и най-надежден наземен обмен на трафик между Европа и Русия.

В момента по-голямата част от трафика между Азия и Европа е през Америка, което води до значителни забавяния във връзката. Една четвърт от трафика преминава през подводни кабелни системи, уязвими на прекъсвания. Неотдавна трите основни подводни кабелни системи, свързващи Индия и Близкия Изток с Европа, бяха прекъснати и оставиха 75 милиона интернет потребители без дигитална връзка.

През следващите 4 години TEA ще увеличи обема на досегашния трафик от Европа към Азия с 20%. Очакваното увеличение в търсенето на трафик включва и излъчването на Олимпийските игри през лятото на 2008 г. от Пекин в Китай. Мрежата на Интерут „спаси” излъчването на игрите през 2004 г., когато, в резултат на земетресение в Алжир, основният маршрут на трафика към и от Гърция бе разрушен.

Търговията между Европа и Азия рязко нарасна през последните години, в резултат на икономическия напредък на Китай, Русия и държавите в Централна Азия. Международните прогнози сочат, че тази насока на развитие, отбелязана от 2000 г. насам, ще продължи и през следващите 15-20 г. Потребностите на бизнеса от гласови услуги, видео конферентна връзка и видео онлайн игри ще стават все по-зависими от приложения, чувствителни към забавяне в предаването на сигнала. За цифровата телевизия, радиото и интернет търговията надеждните комуникационни канали са от първостепенно значение.

Днешните икономики ще стават все по-зависими от интернет. Телеком операторите, които доставят разнообразни и надеждни телекомуникационни мрежи, подпомагат изграждането на дигиталния бизнес на бъдещето.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg