ОИСР повиши прогнозирания ръст на САЩ

587
ОИСР повиши прогнозирания ръст на САЩ

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИРС) завиши днес прогнозата си за ръст на щатската икономика през тази година, като в същото време занижи тази за Япония и Еврозоната. От там прогнозираха още, че икономиката на Великобритания ще изпадне в рецесия.

Най-голямата световна икономика се очаква да регистрира ръст от 1.8% през тази година. Предходните прогнози на ОИСР бяха за ръст от 1.2%.

Икономиката на Еврозоната се очаква да отбележи ръст от 1.2%, на фона на прогнозираните по-рано 1.7%.

Британската икономика ще се разграничи, като, според прогнозите, тя би следвало да изпадне в рецесия до края на настоящата година.

Петата по големина световна икономика се очаква да регистрира контракция от 0.3% през текущото и 0.4% през следващото тримесечие.

Преразглеждането на ръста на щатската икономика и възходящата му ревизия се е наложило след силните данни за ръста на икономиката на страната за изминалото тримесечие.

За тримесечието април-юни отбелязания Тръст е бил 3.3%, или значително над очакванията за подобен в размер на 1.9%.

В отделен доклад днес се казва, че потребителските цени в Еврозоната са се повишили с 4.8% през юли на годишна база, в сравнение с 4.4% през юни.

Инфлацията при енергийните цени е възлязла на 22.5% през юли, или повишение от ръста им с 19.3% месец по-рано.

Основният индекс на потребителските цени, който не отчита изменението на храните и горивата, е регистрирал ръст от 2.3% през юли от 2.2% през юни.

В САЩ индексът на потребителските цени отбеляза повишение от 5.6% за дванадесетте месеца до юли, в сравнение с 5% през юни.

В Япония,потребителските цени са нагоре с 2.3% спрямо 2.0% през юни. За годината до юли инфлацията във Великобритания е възлязла на 4.4%, в Италия на 4.1% и 3.3% в Германия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...