Печалбата на Adidas под средните очаквания през четвъртото тримесечие на 2006 г.

437
Печалбата на Adidas под средните очаквания през четвъртото тримесечие на 2006 г.

Печалбата на втората най-голяма световна компания за производство на спортни облекла и обувки - немската Adidas AG се оказа под средните очаквания на анализаторите през четвъртото тримесечие.
За последното тримесечие на изминалата година от компанията отчетоха печалба в размер на 13 млн. евро, на фона на средните очаквания на анализаторите за печалба от 18 млн. евро.

Приходите от продажби са се повишили с 48% до 2.25 млрд. евро. Без да се отчитат продажбите на щатската компания Reebok International Ltd. която бе закупена за 3.8 млрд. долара, продажбите са се повишили с 4.8% до 1.59 млрд. евро.

За цялата изминала година без отчитането на продажбите на щатското подразделение, тези на немската компания са нараснали с 14% до 7.55 млрд. евро.

След негативния резултат акциите на компанията регистрираха известно понижение, като се търгуват с минимален спад от 4 цента до ниво от 35.38 евро, след като по-рано през деня достигнаха спад от 2.6% по време на търговията си във Франкфурт.

От ръководството на немската компания прогнозират понижение в печалбата с 20% на годишна база, на фона на планираните разходи за реклама в усилията й щатското й подразделение да възвърне част от загубените си позиции на пазарите.

От Adidas оповестиха още, че очакват маржинът на печалбата да се повиши между 45 и 47% през настоящата година, след като за изминалата възлезе на 44.6 процента.

През тази година се очаква ръстът в печалбата да е в размер на 15%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg