Петролът продължава да се търгува при нива, близки до границата от 100 долара

359
Петролът продължава да се търгува при нива, близки до границата от 100 долара

Фючърсите на суровия петрол с доставка през февруари трайно се задържаха на нива, близки до психологическите 100 долара за барел, като все още остават под него.

До голяма степен причина за това бяха и данните, изнесени за запасите на петрол и петролни продукти от енергийното министерство вчера.

Запасите на петрол са се понижили с 4 млн. барела през изминалата седмица, което значително превиши средните очаквания на анализаторите за спад от едва 1.7 млн. барела.

Фючърсите на суровия петрол регистрираха по време на азиатската сесия минимално повишение от 9 цента, до ниво от 99.27 долара за барел, след като приключиха вчерашната си търговия на щатските пазари с понижение от 44 цента.

Моментно вчера ценната суровина поскъпна до най-високо ниво от 100.09 долара за барел, но не съумя да се задържи трайно над посоченото ниво.

Анализатори коментират, че до срещата на страните от ОПЕК, която ще се проведе на 1 февруари, с приключването на най-активния зимен сезон, цената на петрола може да се е успокоила, като не изключват преди това достигането на нови рекордни стойности от суровината.

Запасите на дестилирани горива в САЩ през изминалата седмица са се повишили с 600 000 барела, което бе по-добре от очакванията на анализаторите за тяхното понижение.

Запасите на бензин също са се повишили с повече от прогнозите, като за седмицата те са нараснали с 1.9 млн. барела, на фона на очакванията за ръст от 1.3 млн. барела.

Активността на щатските рафинерии се е повишила с 1.3 процентни пункта, до 89.4 процента натовареност на мощностите, като и тук данните бяха над очакванията за повишение с 0.4 процентни пункта.

В Лондон цената на петрола тип брент регистрира повишение от 27 цента, до ниво от 97.87 долара за барел.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg