Приходите от хазарт в света ще достигнат 144 млрд. долара до 2011 г.

839

Приходите от хазарт в света се очаква да достигнат 144 милиарда долара до 2011 г. при сегашния ръст от 7.2% на година. Това се казва в специален доклад на PricewaterhouseCoopers LLP, цитиран от АП.

През 2006 г. приходите от дейността бяха в размер на 101.6 млрд. долара, но поради отварянето на голям брой нови казина във всички части на света и подобренията по вече съществуващите такива, се очаква постъпления в сектора да нараснат главоломно в следващите няколко години.

В САЩ се очаква приходите да се увеличат с 6.7% тази година и от 57.5 млрд. долара да достигнат 79.6 млрд. долара. По тихоокеанското крайбрежие на Азия, един от регионите където индустрията се разраства с най-бързи темпове, се очаква ръст от 15.7%, от 14.6 млрд. до 30.3 млрд. долара.

Приходите на казината и тези от онлайн залаганията в Европа, Близкия Изток и Африка ще се увеличат с 1.9%, от 25.2 млрд. долара до 27.8 млрд. долара. В Канада постъпленията на индустрията ще нараснат от 4 млрд. долара на 5.9 млрд. долара, а в държавите в Латинска Америка – от 278 милиона долара до 495 милиона долара.

Докладът също посочва, че новите ограничения над спортните залагания и новите изисквания за лицензи за тази дейност в Европа ще навредят на бизнеса в стария континент.

В САЩ прогнозите предвиждат 7.5% увеличение на приходите за годината само за щата Невада. Постъпленията там се очаква да възлязат на 18.2 млрд. долара за годината. От друга страна, в Атлантик Сити, щата Ню Джърси се очаква спад от 0.1% до 5.2 млрд. долара.

Цифрите се обясняват с това, че както винаги столицата на хазарта Лас Вегас ще продължи да допринася за високите постъпления в щата Невада, а бизнесът в Атлантик Сити ще пострада от растящия брой ротативки в съседна Пенсилвания.

До 2011 г. приходите на така наречените „племенни казина“ в САЩ (тези казина са разположени на територията на индиански резервати, като по този начин имат известен суверенитет и не са подвластни напълно на щатските закони) ще нараснат със 7.6% до 36.5 млрд. долара. За сравнение, през 2006 г. постъпленията от този тип казина възлязоха на 25.3 млрд. долара.

Казината извън Невада и Атлантик Сити (без да се броят „племенните казина“) ще заработят с 6.6% повече тази година и приходите им ще достигнат 19.5 млрд. долара.

Що се отнася до приходите от спортни залагания, според проучването те ще нараснат с 5.8% тази година до 255 млн. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg