Продажбите на дребно в САЩ с по-голям ръст от очаквания

161
Продажбите на дребно в САЩ с по-голям ръст от очаквания

Продажбите на дребно в САЩ са нараснали с повече от очакваното през август, отчитайки най-големия си ръст от пет месеца насам, информира Reuters.

Повишението се дължи на по-големите продажби на горива и дрехи, показват данните на Министерството на търговията на САЩ, които още повече намалиха страховете от втора вълна на рецесията.

От Министерството на търговията обявиха, че продажбите на дребно нарастват с 0.4% през миналия месец след ръст от 0.3% за юли. Това е второто поредно месечно повишение. Ръстът в продажбите за юли бе ревизиран нагоре в сравнение с първоначално обявеното повишение от 0.3%.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за повишение на продажбите с 0.3% през миналия месец, показва проучване на Reuters. Продажбите нарастват с 3.6% на годишна база през август.

Данните за август досега, в това число заетостта в частния сектор и производството, показват подобрение в състоянието на икономиката.

Покупките на моторни превозни средства и части падат с 0.7% миналия месец след ръст от 1.0% за юли. С изключение на продажбите на автомобили, продажбите се увеличават с 0.6% през август, което е повече от очакваното. Това също така е най-голямото увеличение от март, след ръст от 0.1% в предходния месец. Пазарите очакваха продажбите (без автомобили) да нараснат с 0.3% през август.

Постъпленията на бензиностанциите в САЩ са се увеличили с 1.9% през миналия месец след ръст от 2.2% за юли. Продажбите на строителни материали и градинско оборудване остават без промяна след понижение от 0.4% през юли.

Продажбите на дрехи и аксесоари се увеличават с 1.2%.

Основните продажби на дребно, в които не влизат автомобили, петрол и строителни материали, нарастват с 0.5% през август след спад от 0.1% през юли.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg