Сименс с печалба от 2.3 млрд. евро за тримесечието

483
Сименс с печалба от 2.3 млрд. евро за тримесечието

За първи път от година поръчките на Сименс надвишават 21 млрд. евро и са нараснали с 22% в сравнение със същото тримесечие на предходната година. Кумулативно компанията към момента има поръчки, възлизащи на над 89 млрд. евро.

Общо печалбата за всички сектори е нараснала с 40% спрямо същия период за изминалата година, като достига до рекордните нива от 2.3 млрд. евро.

И трите сектора, в които компанията оперира, отбелязват двуцифрен растеж. Най висок ръст спрямо предходната година отчита сектор Индустрия - 33%. Сектор Енергетика, отчита ръст от 18%, който се дължи на значителния брой големи поръчки.

Само в бизнес направлението ВЕИ (Възобновяеми енергийни източници) поръчките през тримесечието възлизат на 2.3 млрд. евро. Ръстът в сектор Здравеопазване също има двуцифрена стойност.

В регионален план най-голям принос за нарастването на поръчките имат Северна и Южна Америка, като в Европа ръстът също е забележителен и се изразява в двуцифрена стойност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg