Спад в поръчките на дълготрайни стоки в САЩ

572
Спад в поръчките на дълготрайни стоки в САЩ

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ бележат неочакван спад през юни, вследствие на понижение в продажбите на транспортно оборудване, според данни на Министерството на търговията, цитирани от Reuters.

Поръчките на дълготрайни стоки бележат спад от 2.1% през юни, в сравнение с повишение от 1.9% през май.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за ръст в поръчките на дълготрайни стоки с 0.3%, след първоначално обявеното повишение от 2.1% за май.

В петък се очакват и данните за ръста на БВП на САЩ за второто тримесечие. Прогнозите са за 1.8% ръст на анюализирана основа, след отчетено повишение от 1.9% за периода януари-март.

Понижението на поръчките на дълготрайни стоки за миналия месец се дължи основно на 8.5-процентния спад при транспортното оборудване. Само поръчките на самолети намаляват с 28.9%.

Поръчките на моторни превозни средства "падат" с 1.4% през юни, след ръст от 0.3% за май.

Ако бъде изключен транспортният сектор, то поръчките на дълготрайни стоки в САЩ нарастват с 0.1% през юни, след повишение от 0.7% за май.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg