Visa: Общо 2.1 млн. дебитни и кредитни карти у нас

1419
Visa: Общо 2.1 млн. дебитни и кредитни карти у нас

През 2009 г. Visa Европа отбелязва увеличение на броя дебитни и кредитни карти. Общият им брой в България се е увеличил с 12.7% до 2.1 млн. карти, обявиха по-рано днес от компанията на пресконференция.

Отчита се ръст и при изразходваните средства за стоки и услуги, направени с всички карти Visa (47.6%), а средният брой транзакции на карта, извършени на POS терминал се е увеличил с 36.6% през изминалата година.

Европейската платежна система отчита увеличение от 83% на изразходваните средства с дебитни карти на обща стойност 184.8 млн. евро през 2010 г.

Разплащанията с дебитни карти Visa стават все по-предпочитани от българите, като компанията отчита 90.1% ръст и при броя на транзакциите, извършени на POS терминали.

В цяла Европа изразходваните средства с всички карти Visa са се увеличили с 3.7% през 2009 г. и са на обща стойност 856 милиарда евро.

Броят на обработените от Visa Европа транзакции се е повишил с 11.3% до 7.2 милиарда. В най-натоварения период през годината системата е обработвала по 894 транзакции в секунда.

Снимка (от ляво на дясно): Марк Антипов, управляващ директор "Развиващи се пазари", Visa Европа, Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България и Никос Кабанопулос, вицепрезидент, Генерален директор за Гърция, Кипър и България, Visa Европа

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg