В сладкарница в Испания са подготвили на клиентите си неочаквана изненада. В един от козунаците собствениците са поставили късметче с крупната сума от 3000 евро. В градчето Бaниеса, Испания може да спечелите 3000 евро, само ако си купите от така наречения "кралски козунак".

Тази оригинална концепция е хрумнала на съдържателите на сладкарница. Така освен че ще похапнете вкусни традиционни изделия, може да ударите и големия джакпот, съобщава БНТ.

Мирея Мартинес – продавач в сладкарницата, коментира: „Пълна лудост. Мисля, че бихме могли да продадем дори двойно количество торти. Фурната не спира да работи, налага се да ги опаковаме, докато са все още горещи“.

Всъщност името на сладкиша никак не е случайно. От край време в кралския козунак се поставя малък късмет. Преди четири години собственикът на сладкарницата решил да направи нещо ново.

Той помислил, че ще бъде чудесно козунакът буквално да се превърне в Кралски. Затова отворил едно от сладките изкушения и поставил в него 500 евро. На следващата година не се поколебал да бъде още по-щедър и скрил 1000 евро, и така до днес, когато подаръкът придобива нечуваните размери от 3000 евро.

Честно казано, хората, които идват тук смятат, че сме луди. Но тази ексцентрична идея все пак е успешна“, твърдиСерхио Гонсалес, собственик на сладкарницата.Хората идват от Канарските острови, от Барселона, от различни места. Така че определено славата на кралския сладкиш се разпространява отвъд границите на градчето.

Апетитната печалба ще отиде в едно щастливо испанско семейство. Кой ще бъде късметлията, предстои да разберем.