7 признака, че човекът срещу вас ви лъже

6423
7 признака, че човекът срещу вас ви лъже

© pixabay.com

Много хора смятат, че лъжата не може да бъде уловена. Това не е така. Необходимо е само да проявите известна съобразителност и наблюдателност.

Специалисти в областта на разкриването на лъжци споделиха няколко ефективни начина за отличаване на истината от лъжата.

1. Преглъщане или кашляне

Ако непосредствено преди отговор на въпрос човекът срещу вас преглътне или се закашля, това е един от признаците, че се опитва да излъже.

2. Дисонанс на действията и думите

Нашият организъм е устроен така, че действията винаги съвпадат с думите. Поради това е важно да се наблюдава дали е налице хармония между вербалната и невербалната комуникация. Нехармоничността е признак на лъжа.

3. Прикриване на устата и очите

Някои хора имат навика да си прикриват очите и устата, когато лъжат. Обърнете внимание и дали събеседникът ви не отмества поглед умишлено встрани от вас, когато говори. Това е един от типичните признаци за лъжа.

4. Ръце до лицето

Обърнете внимание какво прави с лицето си човекът пред вас, когато отговаря на ваш въпрос. Потриването на ушите, хапенето на устните или облизването им, разтъркването на устните с ръка... това са все сигнали, които да ви наведат на мисълта, че пред вас е лъжец.

5. Правене на пауза преди отговор

Възможно е понякога да става дума за нормално замисляне с цел спомняне. Но не е изключено и да е опит да бъдете излъгани.

6. „Поправящи“ жестове

Някои хора, когато лъжат, свойствено се отпускат. Те правят това, като се погалват по главата или по косата. Тези жестове се изпълняват на подсъзнателно ниво. Идеята е да замажат напрежението от лъжата.

7 знака, че детето ви ще се превърне в психопатМного серийни убийци се държат по този начин в ранното си детство, но за съжаление - никой не е забелязал това навреме

 

7. Потене

Ако човекът пред вас интензивно се поти, а не просто е изпотен, което е нормално, като заедно с това вади кърпичка да се избърше или си почиства потта от челото, голяма е вероятността да лъже.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg