Хората предпочитат да изгубят портфейла пред телефона си

898
Хората предпочитат да изгубят портфейла пред телефона си

Мобилният телефон вече е като част от нашето тяло. Резултатите от световно проучване показват, че повечето хора не могат да живеят без мобилните си телефони, никога не излизат от домовете си без тях и ако можеха да избират, биха предпочели да загубят портфейла си.

Три четвърти от участвалите в проучването повече от осем хиляди души от 11 държави отговарят, че носят мобилните телефони навсякъде със себе си, като руснаците и сингапурците са най-привързани към тях.

Повече от една трета от участниците споделят, че не могат да живеят без телефоните си, като най-много такива отговори дават тайванците и сингапурците. Един на всеки четирима намира за по-трудно да смени телефона си, отколкото портфейла си.

Две трети от хората си лягат като поставят телефоните до себе си и не могат да ги изключат дори и да искат, защото се страхуват че могат да изпуснат нещо.

Мобилните телефони също така промениха и естеството на връзките. Резултатите от проучването показват, че почти половината от всички участници използват смс-и, за да флиртуват, една пета си насрочват първи срещи с текстови съобщения и почти толкова хора прибягват до същия метод, за да сложат край на любовна връзка.

Освен обаждането, изпращането и получаването на смс-и, трите други неща, които хората редовно използват в телефоните си са алармата, камерата и игрите.

Що се отнася до имейл и интернет достъп, 17% от участниците споделят, че проверят пощата си или сърфират в мрежата през телефоните си, като най-много хора правят това в САЩ и Великобритания.

Един на всеки десет участници влиза редовно през телефона си в социални мрежи като Facebook и MySpace, като тук отново най-активни са британците и американците.

Не всички обаче са на „ти" с техниката - около 37% от участвалите в проучването са отговорили, че не знаят как да използва всички функции на апарата си.

Проучването на Synovate е проведено онлайн през юни 2009 г. в Канада, Дания, Франция, Малайзия, Холандия, Филипините, Русия, Сингапур, Тайван, Великобритания и САЩ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg