Част от удоволствието от пътуването до някое ново място е да разхлабите колана и да се насладите на местната храна. Предлагаме ви едно пътешествие из САЩ, което ще ви покаже най-разточителните храни, пълни с вкус и калории.

И ако някой казва „Няма нищо по-вкусно от усещането да си слаб“, значи не е е опитвал чийзбургер с бекон върху малцови вафли.

Trailer Park Hot Dog: Senate Pub, Синсинати

Готвачът и собственик на Senate Pub Дан Райт е познат със скандално вкусния си хот дог. Един от най-любимите видове е Trailer Park - увит в бекон телешки хот дог с американско сирене, зеле и натрошен местен чипс, сервиран върху бриош. Друг любим декадентски хот дог е Крок мадам, гарниран с бешамел, черногорска шунка и яйца на очи

Печени и пълнени картофи: Maple & Ash, Чикаго

Печени и пълнени картофи не са нещо особено, е мнението на много хора. Но може би не сте опитвали тези на стекхаус Maple & Ash в Чикаго. Готвачът Дани Грантс започва с рагу, покрито картофено пюре с трюфели, добавя настърган пармезан и сирене, преди да го запече. Картофите със златиста коричка са гарнирани с пресен лук, заквасена сметана, хрупкав лук и трюфелови стърготини.

Глава от малко прасенце за двама, Craigie on Main, Кембридж, Масачузец

За тези, които искат да съчетаят апетита с приключение, готвач Тони Маус приготвя тази смущаваща половина от главата на младо прасе. Той я готви в собствена мазнина, а след това я запича на по-висока температура, докато кожата стане хрупкава. След това главата се сервира в стила на Патица по пекински - със сусамови палачинки, мариновани зеленчуци и сос хойсин.

Фоа Гра и карпачо от риба тон: Petrossian, Западен Холивуд

Фоа гра и най-мазната част от рибата тон са две от най-луксозните съставки, с които готвачите могат да работят, а шеф Алекс Агенау от ресторант Petrossian ги комбинира в това пълно с холестерол ястие. Студеното месо от рибата е нарязно на тънко и се маринова в дресинг от бял соев сос и зехтин, поднася се с кори от нори с вкус умами, сусам и кориандър. Отгоре завършва с горещо и голямо парче фоа гра.

Шейкът на Black Tap: Black Tap Craft Burgers & Beer, Ню Йорк

Тези луди млечни шейкове са не само най-сниманите в Instagram, но и са истински калорийни бомби, които включват бисквити, близалки и сладък памук. Шейковете са толкова популярни и търсени, че веригата отваря четвърто заведение в Ню Йорк от 2015 година.

Начос със сини раци и хайвер: Brennan’s of Houston, Хюстън

Това не са типичните начос. Тази декадентска тортила ще ви струва 100 долара и е покрита с печена на огън царевица, крем сирене, авокадо, салца и лимонова сметана. Финалният щрих е цяла унция хайвер и хапки от син рак.

Рулца High Roller: Sushi Roku, Лас Вегас

Този, който спечели големите пари във Вегас, може да си позволи тези рулца High Roller за 250 долара. Те са приготвени от опашка на омар, авокадо, аспержи, говеждо месо, черен хайвер, трюфелово олио, гарнирани са с листа, направени от истинско злато. Изглежда суши е най-добрият начин да инвестирате печалбата си.

Стек Тартар на печен костен мозък: 21 Greenpoint, Бруклин, Ню Йорк

Този стек тартар ще ви издигне в небесата, защото се сервира върху кост с костен мозък, с пържен в агнешка мазнина хляб. Вечерящите могат да създават свои собствени отворени сандвичи, добавяйки тартар и костен мозък на хляба и да гарнират с пикантна домашна горчица и чътни с лук.

Пай с омар: Peacemaker Lobster & Crab Co., Сейнт Луис

Антъни Бордейн заля с гореща вода едно от традиционните ястия на Ню Мексико, но Кевин Нашан му отдава почит в неговия ресторант. Ястието е с пръжки, боб, чили и омар. И не с мислете, че е много претенциозно – сервира се в пликчета.

Вафлен бургер, Big Pink (), Маями

За тази вечеря няма да се наложи да избирате между сладко и солено ястие. Бургерът представлява пушен бекон, пържено яйце и солидно количество сирене между две малцови вафли. Пудра захар и кленов сироп дават финиш на ястието.