Кашуто със сигурност е влизало в менюто ви неведнъж. Питали ли сте се обаче от къде идва?

Оказва се, че всяка от ядките (които всъщност са семена) расте, прикрепена към „фалшив“ плод, наречен кашу-ябълка.

Технически, самата ядка е плодът на дървото, а ябълката е просто страничен продукт. Фалшивият плод е годен за консумация, но е силно нетраен.

След като ядките се отделят от фалшивия плод, те се сушат на слънце в черупките си. И ако някога сте се чудили защо не можете да си купите кашу в черупка, причината се крие в самата обвивка.

Тя съдържа киселина, която може да причини алергии и дразнене, подобни на отровния бръшлян.

Вижте още: Пет от най-разпространените ядки, които не са ядки

Кашуто се отглеждат предимно в Бразилия и Индия, където "ябълките" често се правят на напитки или конфитюри.