Как да изберете най-комфортното място в самолета?

2013
Как да изберете най-комфортното място в самолета?

© pixabay.com

Дори икономичната класа в самолета може да предложи достатъчно комфортно пътуване, ако умело подберете мястото си.

Още от първото ни изречение става ясно, че на борда има места, които са далеч от най-комфортните.

Как да не седнем точно на тях?! За това ще поговорим в следващите редове.

Как да направим следващите си полети със самолет превъзходно преживяване?

1. Какво трябва да знаете за обслужването в различните класи
Колкото по-висока е класата, толкова по-комфортно се лети. Това е очевидна истина. В същото време колкото по-висока е класата, толкова е по-скъпа и толкова по-малко са наличните билети.

Когато купите билет, можете да повишите класа на обслужване срещу допълнително заплащане. Така можете да си гарантирате повече комфорт, дори да не сте в първа класа.

2. Какво трябва да знаете за най-удобните места
В повечето бюджетни самолети в салона има няколко реда седалки, които са охарактеризирани като такива с повишен комфорт. Т.е. там има повече място за краката.

Освен това, поради трудната достъпност, един пътник може да заеме няколко места. Достъпът до тези отделни седалки се ограничава от самия превозвач в рамките на програма за лоялност, каквито има в няколко авиокомпании. Там сядат клиентите с висок статус.

Ако искате да пътувате комфортно, можете да изберете място в т.нар. авариен ред. Това не е само привилегия, но и голяма отговорност. Първо, трябва да знаете националния език на авиокомпанията или английски.

Второ, трябва да знаете наизуст плана за евакуация. Трето, трябва да сте готови да помагате на стюардите. Четвърто, на тези места е забранено да се държи багаж.

3. Къде точно да седнете?
Като прехвърлим всички по-горе описани „привилегировани“ места в салона, не бива да оставяме назад и няколко места в самолета, които имат своята специфика.

Например, ако се налага да работите на борда, изберете си място до прозореца. Ако пък планирате да спите, изпреварете този с компютъра – т.е. отново мястото до прозореца е най-удачното. Там можете да се облегнете на стената.

Високи сте? Вземете си място до пътеката. Когато всички се настанят, можете да изтегнете крака на нея. Ще трябва обаче да държите под око „трафика“. Не искате да спънете някого, нали?

Всички екстри при пътуване, които получава британската кралицаКралица Елизабет е не само най-дълго управлявалият монарх в света, но и един от най-пътуващите

Същото се отнася и до хората, които пият на борда. Те по-често имат нужда от посещение на тоалетната.

В носа на самолета е желателно да сядат хората, които искат по-рано да им бъде предоставена храна, както и да им бъде отсервирано. Това са най-предпочитаните места и от пътниците, които се стремят възможно най-бързо да напуснат борда на самолета.

Задните места в самолета традиционно се смятат за най-безопасни. Там обаче е кухнята, която може да стане източник на излишен шум. В този случай резервирайте място в средата на самолета.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg