Какво може да направи Microsoft след покупката на Skype

2755
Какво може да направи Microsoft след покупката на Skype

Появилата се вчера информация за придобиването на Skype от страна Microsoft безспорно е голяма новина, но това, което най-силно вълнува обикновения потребител, е дали тя ще се отрази на удобството от използване на услугата.

Да, отговаря Си Ен Ен, поне за тези потребители, които използват Skype без програмното обезпечение на Microsoft.

Ето и пет възможности, които покупката предоставя на Microsoft:

1. Да интегрира Skype и Xbox.

Платените потребители на Xbox са почти три пъти повече от тези на Skype. Ако Microsoft реши да интегрира Skype и своите игрови продукти, то има шанс да постигне голям успех. 663 млн. потребители на Skype ще се замислят дали да не се сдобият и с Xbox конзола, а 25 млн. потребители на Xbox за малко (в сравнение с вече платените) пари ще се ползват от платените услуги на Skype.

2. Да подобри Windows Phone.

Продажбите на телефони с операционна система Windows не могат да се сравняват с тези на iPhone. Microsoft има интерес да подобри качеството на връзката на апаратите с Windows Phone 7 и да опрости гласовата и видеовръзка. WP7 вече има възможност да ползва Skype, но поглъщането на услугата може да стане изключителна особеност на мобилната платформа.

3. Да използва Skype за конферентна връзка.

Една от възможните причини Microsoft да се е заинтересувала от сделката е- за да лиши от нея конкурентите си от Google и Cisco Systems.

Cisco е първото име, което идва наум, когато се говори за виоде- и телеконферентни връзки.

Microsoft има от своя страна Lync, а добавянето на програмното обезпечение на Skype означава още една крачка напред.

4. Да се изправи срещу Facebook.

Имаше слухове, че Марк Закърбърг също е бил заинтересуван от придобиването на Skype. А изпълнителният директор на Microsoft Стов Балмър отбеляза, че едно от предназначенията на Skype може да е „социално". Все пак, това е най-непопулярната идея- Microsoft притежава дял в социалната мрежа от 2007 г. и двете компании оттогава активно си сътрудничат.

5. Да оживи Hotmail.

Hotmail има колосален брой потребители, но някой да е във възторг? През последните години компанията се опитва да вдъхне живот на Hotmail и ако Microsoft успее да й осигури видео с качеството на Skype, това определено би привлякло интереса на потребителите.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg