Какво разкрива за човека мелодията на мобилния му телефон?

1620
Какво разкрива за човека мелодията на мобилния му телефон?

Според психолози, мелодията на звънене на мобилния телефон издава човешкият характера! Креативна личност или интелектуалец? А може би душата на компанията, шегаджия и майтапчия! Психолозите твърдят, че изборът как да звъни мобилният ви телефон е много важен детайл от нашия облик. За това подхождаме доста внимателно към избора му. Възможно е, без да го съзнаваме, да заявяваме по този начин на околните какви са вкусовете ни, какво отношение очакваме, какви са амбициите ни.

"Ние винаги представяме нещо от себе си! Начина по който общувам показва нещо за мен. Музиката, която слушам казва нещо за мен. Обикновено нещата с които се идентифицираме или бихме искали да се идентифицираме, ние ги показваме по някакъв начин. Казваме нещо на хората. Ние се заявяваме, или го притежаваме и искаме да се принадлежим към тази група хора, групата на рокаджиите, чалгаджиите", обяснява пред bTV психологът Ирина Драголова.

Често изборът на музиката е свързана с работата, приятелите и настроението. Ако телефонът ви звъни със стандартния силен звук, то вие цените надеждността и точността. Психологът допълва, че този тип хора не целят да се представят чрез телефона си!

"Това са хора, които казват- там да звъни, няма нужда да правя нещо повече от това, което притежава телефона".

Ако изборът ви е класическа музика, то вие сте прибрани, с развито чувството за мярка. Практически винаги постъпвате така, както трябва и при вас всичко се нарежда.

"Не всеки слуша Рахманинов или Стравински на заспиване. Понякога това може да е малко претенциозно, защото всяка една музика, когато звъни един телефон в автобуса той казва по някакъв начин на останалите аз съм такъв и такъв", обяснява психологът.

Според психолога се изисква смелост, за да използваш поп-фолк парче за телефонен звън. Чалгата Ви определя, като много импулсивни. Лесно се увличате и бързо изстивате. Често този тип звънене е силно и предизвиква отвращение у околните.

"Много са различни хората, които слушат този тип музика. Това не са хора, които много много се замислят. Не казвам, че са глупави, но нямат идеята за това дали, например, на всички им харесва в автобуса да звучи поп-фолк".

Музиката от филмите "Мисията невъзможна", "Кръстникът", "Сексът и градът" са често използвани. Филмовата музика определя личността като непредсказуема и няма какво да крие!

Хората избрали поп или рок звучене обичат всичко ново. Любопитни са , следят новите движения. Рядко скучаят и винаги намират с какво да се занимават или по какво да се увлекат. Със сигурност ще ви сметнат за ексцентрик и малко шантав като привлечете внимание със звуци от животинския свят, майтапи или известни фрази.

"Това е така, малко по-индиферентно. Част от един полупроективен тест, който се сещам е точно това, ако би бил животно какво животно би бил и в какво би се превърнал. Това пак подсказва нещо. Дали от мяукане на котка до рев на лъв има голяма разлика", смята Ирина Драголова.

Често срещано е определени хора от указателя ви да звънят по различен начин. Така ние групираме хората си по важност и, или ги свързваме с определена мелодия, характеризираща поведението или отношението към нас.

"В мелодиите има и мода! Ако ти нямаш този модел телефон и не звъни по този начин, значи не си и много "фешън" в този случай!", обобщава Драголова.

Източник: bTV

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg