КФН потвърди проспекта за IPO на Дървообработване - ВТ

1253
КФН потвърди проспекта за IPO на Дървообработване - ВТ

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции от Дървообработване - ВТ АД - Велико Търново.

Емисията в размер 1 104 856 лв., разпределена в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, ще бъде издадена в резултат на увеличаване капитала на дружеството.

От надзора също така вписват дружеството като емитент, както и емисията акции в публичния регистър на КФН.

Основни акционери на дружеството са Атанас Василев, притежаващ 24.89% от капитала, като лицето е свързано с друг основен акционер – „Пиерит” ЕООД с 24.14%. „Кетмаш” АД притежава 49.03% от капитала.

Дружеството се управлява от СД в състав: Алексей Кънчев – председател и ИД, Атанас Василев – ИД, Тодорка Стефанова - зам.-председател, Недялко Недялков – член на СД, Сергей Борисов - член на СД.

Прогнозните приходи на компанията за 2007 г. са в размер на 13 млн. лв., а през следващите две години те ще възлязат на 18.47 млн. лв. и 21.85 млн. лв. Нетният финансов резултат за настоящата година се очаква да възлезе на 1.565 млн. лв., а през 2008 и 2009 г. той ще е съответно 2.451 и 3.161 млн. лв.

Дървообработване ВТ е създадено през 1960 г., като е един от комбинатите за комплексна обработка на дървесина. Предприятието е от така наречените предприятия от първия ешалон, което означава, че работи за мебелната промишленост, като произвежда основно заготовки, а в последните години стартира производството и на крайни изделия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg