Когато Едуард Грюнинг проектира German Gymnasium през 1865 г., едва ли би повярвал какво ще стане след 150 години. Грюнгинг създава първата английска фитнес зала, която е била домакин на Националните олимпийски игри през 1866 г.

За съжаление, красивата тухлена сграда е засегната от цепелин през Първата световна война и по очевидни причини губи благоволението на британските си клиенти.

Това е до миналата година, когато на историческото заведение е даден нов живот, като ресторант, управляван от D&D London, по дизайн на Conran & Partners, които го правят най-добрия ресторант на международните Restaurant and Bar Design Awards.

Как изглежда най-красивият ресторант в света? Намираща се между железопътните гари "Кингс Крос" и "Санкт Панкрас", сградата е замислена като "версия на европейското кафене“, казва Тина Норден, директор на Conran & Partners.

"Големите европейски кафенета в Париж и Виена бяха нашата отправна точка за вдъхновение, но те са много старомодни", добавя тя. "Искахме да го направим по-модерен, бляскав, но демократичен, спокоен, но все с изискана атмосфера."

Вътре усещането е за огромно пространство. Ресторантът на приземния етаж се намира в едно голямо главно кафене с висок таван, ограден от две драматични стълбища, които напомнят на модните подиуми. Отгоре се намира първият етаж на ресторанта и бар Meister. Основната концепция е да се създаде пространство, от което ще има възможност да се гледа към първия етаж или към покрива на сградата.

Дизайнерите искат да възродят част от фитнес духа, с който е построена сградата. Те го правят в главния ресторант чрез златисти мрежи, стенни панели, маски за фехтовка, оригинални куки за катерене на тавана.

Тоновете, цветовете и текстурите са топли, като облицовката от орехова дървесина и черна и сива кожена тапицерия, съчетана със свежи, съвременни елементи, като саксии с орхидеи в центъра на стаята.

Що се отнася до храната, тя се описва като Mittel-European. Главният готвач Бьоерн Васмут е германец, така че храната, която се сервира, е типична за германоговорящите народи - кисело зеле, телешки гулаш, наденички и пилешки шницел.

Когато часовникът на стената удари 16 ч., бъдете готови за типичната германска традиция за кафе и сладкиш. Гостите могат да опитат немските Kuchen (кекс), ябълков щрудел с ванилов сос, торта „Сахер" и двойно печен чийзкейк с боровинки.

Истинската звезда на ресторанта обаче е неговият интериорен дизайн. "В дизайна на ресторанта има някои неща, които са безкрайни", казва Нордън. "Хората, храната, масите и столовете. Променливото тук е пространството и точно затова идваме. А ролята на дизайнера е да направи нещо, което да изразява онова, което готвачът и храната тук искат да кажат. "

А в някои случаи може да разкаже много повече.