Майката на Брансън с тайната за отглеждане на успели бизнесмени

4851
Майката на Брансън с тайната за отглеждане на успели бизнесмени

© Instagram

Ийв Брансън знаела отрано, че най-голямото й дете ще бъде успял човек един ден. "Ти бе малко дете, но бе ясно, че си някой, който обича да прави нещата по своя начин и съгласно своите условия," пише тя в писмо до нейния син, милиардера Ричард Брансън.

Тя и съпругът й Тед оставят момчето просто да бъде себе си. Те дори му позволяват да напусне училище на 16-годишна възраст, за да започне първия си бизнес.

"На няколко пъти казвахме нещо от рода: 'Не ставай смешен, Рики! Това никога няма да проработи,' пише тя. "В повечето случаи обаче баща ти и аз избирахме да ти дадем възможност да се учиш от грешките си и те оставяхме да се занимаваш с коледната си елха, която бе посадил, с отглеждането на птички и с всички странни и чудесни начинания, които ти идваха на ум."


И докато всичките начинания на младия Брансън приключвали "под някаква форма на катастрофа, а ние събирахме останките...," Ийв казва, "ние стискахме зъби и просто продължавахме да се надяваме, че един ден научените уроци ще ти помагат в живота.”

"Определено точно така се и оказа."

Ричард Брансън за най-големите бизнес рискове, които е поемалМилиардерът казва, че продажбата на Virgin Records е едно от най-трудните решения, които някога е вземал

На едва 23 г., Брансън вече бил спечелил първия си милион. Оттогава основателят и председател на Virgin Group е ръководил стотици компании, а състоянието му се оценява на близо 5 млрд. долара

Ключът към отглеждането на малки деца, така че един ден да бъдат успели предприемачи, според Ийв, е да им позволяваш да се провалят и да осъзнаят нещата и да се справят сами.

Майката на милиардера пише, "След като ти и Virgin вече бяхте постигнали утвърдени успехи, Тед и аз често размишлявахме колко различно можеха да се получат нещата, ако те бяхме контролирали повече, или както някои биха казали, ако бяхме 'по-добри' родители. Какво щеше да стане, ако бяхме настоявали да не поемаш толкова много глупави рискове?"

Брансън, който сега е на 66 г., е съгласен с родителската стратегия на своята майка. "Благодарен съм за това, че имах родители, които ме насърчаваха и вместо да блокират и погазват моето любопитство, ми позволяваха да осмислям нещата сам," пише той. В крайна сметка, "аз съм стигнал дотук днес, защото ми бе позволявано да се провалям."

Сър Ричард Брансън ще гостува в България, където ще изнесе публична лекция на 19 май. Още за събитието, на което Profit.bg е медиен партньор, можете да намерите тук. Билети могат да бъдат закупени от системата на Ticketportal.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg