Майката на Брансън с тайната за отглеждане на успели бизнесмени

4670
Майката на Брансън с тайната за отглеждане на успели бизнесмени

© Instagram

Ийв Брансън знаела отрано, че най-голямото й дете ще бъде успял човек един ден. "Ти бе малко дете, но бе ясно, че си някой, който обича да прави нещата по своя начин и съгласно своите условия," пише тя в писмо до нейния син, милиардера Ричард Брансън.

Тя и съпругът й Тед оставят момчето просто да бъде себе си. Те дори му позволяват да напусне училище на 16-годишна възраст, за да започне първия си бизнес.

"На няколко пъти казвахме нещо от рода: 'Не ставай смешен, Рики! Това никога няма да проработи,' пише тя. "В повечето случаи обаче баща ти и аз избирахме да ти дадем възможност да се учиш от грешките си и те оставяхме да се занимаваш с коледната си елха, която бе посадил, с отглеждането на птички и с всички странни и чудесни начинания, които ти идваха на ум."

И докато всичките начинания на младия Брансън приключвали "под някаква форма на катастрофа, а ние събирахме останките...," Ийв казва, "ние стискахме зъби и просто продължавахме да се надяваме, че един ден научените уроци ще ти помагат в живота.”

"Определено точно така се и оказа."

Ричард Брансън за най-големите бизнес рискове, които е поемалМилиардерът казва, че продажбата на Virgin Records е едно от най-трудните решения, които някога е вземал

На едва 23 г., Брансън вече бил спечелил първия си милион. Оттогава основателят и председател на Virgin Group е ръководил стотици компании, а състоянието му се оценява на близо 5 млрд. долара

Ключът към отглеждането на малки деца, така че един ден да бъдат успели предприемачи, според Ийв, е да им позволяваш да се провалят и да осъзнаят нещата и да се справят сами.

Майката на милиардера пише, "След като ти и Virgin вече бяхте постигнали утвърдени успехи, Тед и аз често размишлявахме колко различно можеха да се получат нещата, ако те бяхме контролирали повече, или както някои биха казали, ако бяхме 'по-добри' родители. Какво щеше да стане, ако бяхме настоявали да не поемаш толкова много глупави рискове?"

Брансън, който сега е на 66 г., е съгласен с родителската стратегия на своята майка. "Благодарен съм за това, че имах родители, които ме насърчаваха и вместо да блокират и погазват моето любопитство, ми позволяваха да осмислям нещата сам," пише той. В крайна сметка, "аз съм стигнал дотук днес, защото ми бе позволявано да се провалям."

Сър Ричард Брансън ще гостува в България, където ще изнесе публична лекция на 19 май. Още за събитието, на което Profit.bg е медиен партньор, можете да намерите тук. Билети могат да бъдат закупени от системата на Ticketportal.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...