Няколко съвета от настоящ милиардер, който е бил бездомник

21588
Няколко съвета от настоящ милиардер, който е бил бездомник

Когато Джон Пол ДеДжория основава John Paul Mitchell Systems през 1980 г., той за кратко е бил без дом и е спял в стар Rolls Royce в Лос Анджелис.

Въпреки това ДеДжория и съоснователят на компанията Пол Мичел успяват да съберат някакси 700 долара и започват да предлагат своя шампоан от врата на врата. Днес Paul Mitchell е компания с годишни приходи в размер на 1 млрд. долара.

За да докаже, че не е просто късметлия, ДеДжория участва в основаването на Patron Spirits през 1989 г. като хоби, а впоследствие създава световен пазар за луксозна текила. Двете му основни марки - Paul Mitchell и Patron, направиха ДеДжория един от най-богатите хора в САЩ с лично състояние, оценявано на 4 млрд. долара.


ДеДжория, който има значителен опит по отношение на продуктите и маркетинга, споделя пред Forbes четири тайни за предприемачите, които искат да създадат марка от световна класа от нулата.

Ето ги и тях:

1. Създайте възможно най-добрия продукт и знайте, че това е най-добрият продукт.

“Вярвайте в себе си и знайте, че предлагате страхотна услуга и страхотен продукт, който ще ви осигури повторни поръчки. Вие никога не продавате – опитвате да го пласирате в ръцете на някого, независимо дали става въпрос за услуга или продукт, знаейки, че е толкова добра/добър, че ще искат да го поръчат отново или ще разкажат на приятел.”

2. Придържайте се към своята визия и бъдете готови за отказ.

“Ще се сблъскате с отказ много пъти. Бъдете готови за това. Независимо колко зле е положението, не позволявайте това да надделее и да ви влияе — продължавайте да вървите към това, което искате да постигнете, независимо от всичко…Трябва да притежавате същия ентусиазъм, когато почукате на врата номер 100, както и когато сте почукали на врата номер 1.”

3. Печелете първите си клиенти отново и отново.

“След като един клиент каже „да”, трябва вече да вложите характер. Отбийте се и им благодарете, уверете се, че всичко е наред …Трябва да обръщате внимание на първите си клиенти — истинско внимание, защото е по-лесно да задържиш клиент, отколкото да спечелиш нов. Тези хора, на които отделяте допълнително внимание, ще бъдат най-добрите ви източници за препоръки, защото те ще ви харесат и ще кажат на някой друг.”

4. Наемайте по един служител, който да изпълнява различни задължения — това прави компанията по-гъвкава, ефективна и изчистена.

“Ако наемате хора, им възлагайте по две или три различни задължения и им плащайте малко повече. Ако нещата се влошат, никога няма да ви се налага да ги уволнявате.”

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg