С тази играчка подобрявате продуктивността си

8184
С тази играчка подобрявате продуктивността си

Чудели ли сте се защо постоянно натискате бутона на химикалката, докато размишлявате върху нещо?

Според унгарския психолог Михали Ксикзентмихали потребността да „нервничим“ е нещо, което нарушава усещането за скука по време на силна концентрация и може да бъде основополагаща за представянето ни на работното място и продуктивността като цяло.

Може именно това да направи Fidget Cube толкова успешен продукт в Kickstarter. Братята Матю и Марк МакЛаклан, дизайнери в Duet, са създателите му.

Кубът разполага с най-различни бутони, които позволяват да правите най-различни движения. Има 5 „кликащи“ бутона, които могат да бъдат натискати отново и отново.

Има „плъзгащ се“ бутон, който прилича на контролен лост.  Има топка, която можете да въртите. Има колело, което можете да въртите, подобно на шайба на телефон.

И още много...

Братята са вдъхновени да създадат Fidget Cube, следвайки своите собствени импулси да „нервничат“. След като извличат изводи от собственото си поведение, те започват да наблюдават хората край себе си.

Накрая съставят списък от различни действия. Намират начин да съберат всички тях в едно и резултатът е Fidget Cube.

Изобретателите са се постарали да прескочат един от неприятните ефекти на „нервниченето“. Когато работите с куба, вие не издавате характерен звук, който да дразни другите.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg