Шест мита за милионерите

13773
Шест мита за милионерите

Много хора смятат, че дори и да би било хубаво, те никога няма да станат милионери и че това е напълно непостижима мечта.

За радост, в днешно време има много начини, по които човек може да стане милионер, според Джейми Тарди от Dailyworth.

Докато пише своя книга, Тарди прави проучване сред повече от 100 милионери от всевъзможни сфери на живота, които натрупват първия си милион по най-различни начини - от собствен бизнес до инвестиции в акции или имоти.


Това също не са единствените начини. Други успяват да натрупат подобно състояние, като ограничават разходите си и спестяват редовно.

Преди да стане милионер обаче, човек трябва да се пребори с мистиката и митовете, които заобикалят това понятие. Вижте 6 често срещани мита за милионерите: 

1. Милионерите са по-умни

Хората имат склонност да поставят милионерите на пиедестал – те трябва да са по-добри или по-умни от всички останали, за да постигат целите си. Това обаче не е вярно. Милионерите са обикновени хора, които са постигнали изключителни цели, но и те правят грешки като всички останали.

Те пишат с грешки; може да са имали проблеми с обучението. Вероятно са били задлъжнели в определен период от живота си и е трябвало да излязат от тази ситуация. Имали са идеи и бизнеси, които са се проваляли.

Това, с което разполагат повечето милионери, е навикът да си поставят цели и да ги преследват— без да позволяват на извиненията да им пречат. Те също трябва да се справят с неочаквани разходи — течове, здравни осигуровки, проблеми с колата. Те просто продължават напред - въпреки неизбежните пречки, с които трябва да се справят.

2. Милионерите просто имат по-голям късмет

Милионерите са най-големите късметлии сред нас, нали? Те печелят от лотарията, натъкват се на злато още с първия си опит за бизнес или пък случайно получават работа мечта с огромна заплата. Нещата не стоят точно така.

Чистият късмет не е фактор при постигането на успех. Наистина успелите хора по-скоро създават собствения си късмет. В крайна сметка идея за милион долара не струва нищо, ако не бъде реализирана.

Вижте още: 38 невероятни факти за богатите

3. Милионерите живеят охолно

Когато става въпрос за милионери, може би си представяте хора, които живеят в луксозни умения и карат скъпи спортни коли. Реалността? Милионерите често са обикновени хора, които карат обикновени коли и живеят пестеливо.

Те често харчат парите си за предмети от първа необходимост и са малко нещата, които са важни за тях. Уорън Бъфет например все още живее в къщата си в Омаха, която купува през 1958 г. за 31 500 долара.

В повечето случаи милионерите стигат до това положение благодарение на отлични навици по отношение на спестяването и живеят пестеливо.

4. Повечето милионери са родени с пари

Друго често срещан мит е, че милионерите се раждат в богати семейства или пък наследяват парите си. Това обаче не се случва толкова често. В свое проучване Fidelity Investments открива, че 86% от милионерите са натрупали състоянието си сами.

Всеки от 100-те милионери, които Тарди интервюира за книгата си, е натрупал състоянието си сам, като само 26% от тях споделят, че са имали връзки с важни хора преди това.

Вижте още: Градовете с най-много милионери в света

5. Милионерите трябва да са безстрашни

Въпреки че изглежда, че единственият начин да станеш милионер е да вървиш напред с пълна пара и да поемаш много рискове, страховете са напълно нормални — дори за суперуспелите.

Общо 57% от участвалите в проучването на Тарди милионери споделят, че са се страхували преди да започнат собствен бизнес — страхували са се от провал, от това да не разочароват половинките си и роднините си, страхували са се от това да изгубят всичко.

Успехът изисква известен риск, но мъдрите милионери не искат да предприемат необмислен риск. Милионерите са се научили как да разглеждат една възможност и да анализират риска.

Повечето милионери намира средно ниво между оптимизма и песимизма; те се научават как да преценяват възможностите реалистично. Те признават невероятния потенциал, но работят без умора, за да се научат и да прогнозират предварително, за да са сигурни, че инвестициите им ще се отплатят.

6. Те получават милиони долари заплата

Вярно е, че много милионери са спечелили парите си, като са създали (или продали) собствена компания или пък заемат високоплатени длъжности в компании. Това обаче определено не е единственият начин да натрупаш 1 милион.

Има такива, които инвестират на борсата и други, които работят втора работа или си намират някакви пасивен източници на доходи. Инвестициите в недвижими имоти могат да позволят на човек да има доходи от второ източник под формата на наеми.

Дори и тези, които не получават милиони долари заплата, могат да натрупат 1 млн. долара; това просто изисква дисциплина, креативност и концентрация пред целите.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

BG
# 0
12:03 | 5 March 2014
"Дори и тези, които не получават милиони долари заплата, могат да натрупат 1 млн. долара; това просто изисква дисциплина, креативност и концентрация пред целите. " Лелее не знаех че е толкова лесно да натрупаш 1 милион. Край - започвам то утре!
rokfeler
# 1
13:03 | 3 March 2014
хххххх.. това са глупости. Просто милионерите работят 24/7 и мислят постоянно схеми.. Не си губят времето с излишни неща.
ххххххх
# 2
08:03 | 3 March 2014
Милионерите живеят на дотации, субсидии, крадене пари от данъкоплатци или по закон са официални кокошкари и мърши.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg