Имате намерение да хапнете навън тази вечер? А защо не останете вкъщи и не си сготвите нещо вкусно?

Има поне няколко причини да се доверите на собствената си кухня, освен тази, че тялото ви ще ви бъде благодарно. Имате нужда от още убеждаване? Прочетете следващите шест аргумента:

Навън ядете повече
Заведенията и ресторантите изглежда имат ефект върху дневния калориен прием - независимо дали се храните в ресторант с пълно обслужване или във верига за бързо хранене.

Хората, които се хранят навън, консумират около 200 калории повече на ден, както и по-голямо количество наситени мазнини, захар и натрий.

Препоръчителният дневен калориен прием варира от 2200 до 3200 калории за възрастни мъже и 1800 до 2400 за възрастни жени, в зависимост от нивото на активност, което означава, че допълнителни 200 калории наистина имат значение.

Поръчвате си вредна храна
Само един на всеки четирима души казва, че яде здравословни храни навън, сочи проучване на фирмата за маркетингови изследвания The NPD Group.

Домашната храна може да ви гарантира по-дълъг живот
Домашно приготвената храна у дома пет пъти в седмицата носи 47% по-голяма вероятност да живеете десетилетие по-дълго.

Вижте още: 13 неща, които не трябва да си поръчвате в ресторантите

13 неща, които не трябва да си поръчвате в ресторантите

Прочети повече на: http://profit.bg/news/13-neshta,-koito-ne-tryabva-da-si-poruchvate-v-restorantite/nid-120383.html

Заведенията и ресторантите имат принос за затлъстяването
Проучванията показват, че младите хора, които често посещават ресторантите за бързо хранене, са по-склонни към наднормено тегло и имат увеличена инсулинова резистентност.

Домашната храна е по-здравословна
Вашият дом вероятно не разполага с фритюрник със застояла мазнина. Освен това хората, които готвят у дома, се хранят по-здравословно, отколкото онези, които ядат храна, приготвена някъде другаде.

Учите децата си да ценят здравословните храни
Приготвянето на вечеря у дома е добра възможност да накарате децата си да се присъединят към вас в кухнята. Изследванията сочат, че децата, които помагат в приготвянето на храната, са по-склонни да консумират плодове и зеленчуци.