Когато стане въпрос за луксозна вечеря, едва ли си представяте пица.

Това обаче е различно с тези 7 пици, които ще ви покажем сега.

Виж още: Ресторантите, в които е най-трудно да си направите резервация

Това са 7 луксозни гурме пици:

7. Пица с говеждо Кобе от Domino’s – 72 долара

Луксозните версии на бърза храна са много популярни в Япония в последно време. През януари тази година Domino’s Япония въведе пица с говеждо Кобе. Този вид говеждо се прави от добитък, отглеждан при специални условия в префектура Хиго в Япония.

6. Пица Magic Gold – 108 долара

Magic Oven е ресторант в Торонто, който предлага италианска кухня и използва предимно органични продукти. Освен висококачествени продукти, върху тази пица имате и едно златно листо.

Това листо може да се сложи и на други пици в менюто на ресторанта, като оскъпява пицата с 16-35 долара (в зависимост от големината й).

5. Пица Astice e Tartufo в Third Avenue Café, Дубай – 125 долара

Пицата с омар и трюфели се предлага за 125 долара. На нея има още черо домати, апсержи, моцарела. Почти всички продукти са внос от Европа – омарът е от Франция, доматите от Сицилия. Пицата е в менюто на ресторанта от 2012 година.

Трябва да се отбележи, че в това заведение идват доста по-заможни клиенти, отколкото сте свикнали да виждате в обикновена пицария.

4. Тройна пица Mille-Feuille Pizza от Domino’s – 140 долара

Тя е е сгъната на три, като тези три етажа са пълни със сирене.

3. Пица C6 от Steveston Pizza Company – 450 долара

Тя е с омар и хайвер от Аляска. Поръчва се с един ден предизвестие. Въпреки че е много малка, тя е с богат вкус и е подходяща за подялба.

2. Най-скъпата пица в света от Margo’s Pizzeria, Малта – 2 400 долара

Пицата бе най-скъпа през 2010 година, когато влезе в Книгата на Гинес, но вече е изместена.

Тя е с моцарела, трюфели и е покрита със златен лист.

За съжаление, дори да имате 2 400 долара, няма да можете да си я поръчате. Тя е била в менюто за кратко през 2010 година, само с цел поставяне на рекорд.

1. Пица Miss Verdun, в Mazzou Pizza – 4 250 долара

Това е най-скъпата пица в Канада. Сервира се в Mazzou Pizza във Вдерун, Монреал. Има опция да бъде приготвена в дома ви от готвача на ресторанта.