Тези три кухненски приспособления струват много пари. Вие ще решите дали си заслужават:

Thermomix

Според феновете на уреда, това е най-универсалният, удобен и прецизен помощник в кухнята. Thermomix смесва, бърка, реже, меси, мели, пече, готви на пара и какво ли още не.

Всичко това се контролира от компютър, което води до невероятно професионални резултати. Точно заради това се използва в кухните на професионалните готвачи.

Освен че спестява място, като комбинира много уреди в едно, Thermomix прави неща, които никое друго кухненско пособие не може, като например да разбърква и да готви едновременно.

Сериозен недостатък е високата му цена, която варира според региона, в който се продава. В Австралия, например, струва около 2 000 долара. Българският му дистрибутор не е обявил цена на сайта си.

Blossom One

15 уникални приспособления за кухнята

Новата кафемашина, наречена Blossom One, струва колкото една евтина кола. За да направите кафе, просто трябва да поставите вода и кафе – подобно на старомодна машина за еспресо.

Но нека това не ви заблуждава, Blossom One разполага с някои високотехнологични допълнения, като Wi-Fi (ако решите да я контролирате със смартфона си), както и дигитална камера (която може да прочете указанията за приготвяне направо от опаковката на кафето с помощта на QR кодове).

Цената тук също е недостатък – за да се сдобиете с кафемашината, ще трябва да се бръкнете поне с 11 хиляди долара.

Foodini Food Printer

В телевизионния сериал Star Trek имаше устройство, наречено репликатор, което чрез гласови команди изплюваше незабавно поисканата храна. Новият проект Foodini Food Printer може да бъде първата стъпка към този вид технология.

Както се разбира от името му, това е принтер за храна. Той е в състояние да печата вегетариански бургери, бисквити, пица, равиоли и редица други храни.

Машината ще се предлага на пазара в средата на 2014 г. за около 1 300 долара. Тя разполага с
Wi-Fi.

Ето как изглежда, докато прави пица: