Любителите на замразени десерти може би са забелязали, че е почти невъзможно да се намери сладолед с аромат на грозде.

Защо това е така? Вижте няколко причини, подбрани от Bright Side:

Гроздето съдържа твърде много вода

Гроздето е сред онези плодове, в които има твърде много вода - почти 81%. При замръзване тя се превръща в лед, което води до сладолед с неприятна консистенция, по-малко кремообразност и по-воднист вкус.

Когато правите сладолед у дома, е възможно да използвате грозде, защото е по-лесно да го превърнете в пюреобразна маса. В голям мащаб обаче това е много предизвикателно и понякога резултатът не си струва.

Сладолеът от грозде никога няма да бъде популярен

Има много други плодове, които са воднисти, но все още стават на сладолед. Черешите съдържат 82% течност, но хората ги обичат и това е един от класическите аромати на гиганта в сферата Ben & Jerry.

Няколко неясни, гнусни и интересни факти за сладоледаЛюбимият ни летен десерт не е кой знае каква мистерия, що се отнася до рецептата му. Когато говорим обаче за историята на сладоледа, тя е изпълнена не само с интересни факти, но и с доста неясноти

Гроздето обаче не е популярно, а напротив - странно и необичайно.

Гроздовите попстикълс и сорбето са по-добър вариант

Базираният в Ню Йорк магазин Il Laboratorio del Gelato разполага с четири различни сорбета с грозде. Затова, ако се интересувате от този вкус, е по-добре да изберете тези варианти на замразения десерт.