Това е мястото, където живеят най-високоплатените чужденци

5294
Това е мястото, където живеят най-високоплатените чужденци

Чужденците, живеещи в дома на USB Group, производителя на лекарства Novartis AG и търговеца Glencore Plc, получават на година средно по 188 275 долара. Това е два пъти повече от средната за света заплата, получавана от чужденци, сочи публикация на HSBC Holdings Plc.

Страната е и на топ позиция по чужденци, работещи в банковата сфера за втора поредна година.

"Чужденците избират Швейцария по критерии като финансови и лично благосъстояние," каза Дийн Блекбърн, ръководител на HSBC Expat. "Комбинацията от високи заплати и отлична работна култура поставя страната сред най-търсените за развитие на кариерата."


Това, което прави Швейцария търсена за работа страна, е не само заплащането. От анкетираните от HSBC 69% казват, че балансът между работа и живот се е подобрил тук, а според 61% работната култура е по-добра, отколкото в собствената им страна.

Германия и Швеция се класират на второ и трето място в проучването, въпреки че заплатите там са на или под средния в световен мащаб размер. Европейски страни заемат шест от първите 10 места.

"Чужденците, живеещи в Швеция и Германия, се радват на редица социални придобивки извън финансовата страна" каза Блекбърн. "Германия предлага най-добрата сигурност на работните места за чужденци. За Швеция и за останалите страни от класацията чужденците изтъкват отличния баланс между работата и личния живот.“

Парите, разбира се, не могат да купят щастие. Предишните данни, оповестени от HSBC, показват, че докато Швейцария е на първо място в финансово благополучие за тези, които работят в чужбина, тя е сред последните по лесна адаптация към социалния живот и взаимоотношения.

Разходите за живот в Швейцария също са изключително високи. Наскоро стана ясно, че цените на хранителните продукти тук са със 70% по-високи от средните за  Европа, а разходите за здравеопазване са два пъти по-скъпи.

Най-добрите социални пакети за служителите, включващи здравни услуги, настаняване и пътуване до дома, може да намерите в страните от Средния Изток, като Бахрейн и ОАЕ, според HSBC, които проучват 26 871 чужденци в над 100 страни.

Хонконг и Сингапур са на върха с възможност за кариерно развитие – 68 и 62% съответно. Начинът им на живот обаче е претърпял известен спад, премествайки се в Азия – 30% за Сингапур и при 50% от чужденците в Хонконг. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg