Предприемчиви ресторантьори във Флоренция откриха ново заведение, което позволява на клиентите да си купуват вечеря с продукти на бартер.

Така местните жители успяват да водят социален живот и да вечерят навън, въпреки икономическата криза, съобщи ТВ7.

Подобен тип ресторанти не са нещо ново за Флоренция - това е стара традиция за града. По време на Втората световна война бартерната търговия е нещо обикновено.

В ресторанта приемат най-различни продукти - с прироритет са обаче храни, произведени във фермите на Тоскана. Може да се плати и с местни занаятчийски продукти, както антични, така и съвременни.

Още с пристигането си клиентите представят продукта. Служителите на ресторанта с радост приемат буркан с маслини или произведеното в Тоскана червено вино "Кианти".

Кухнята изцяло наподобява домашната, а клиентите се надяват и други ресторанти да приложат идеята.

За да излезе от дълговата криза, Италия въведе драконовски съкращения, които намалиха покупателната способност на хората и задълбочиха рецесията.

След 6 месеца изтича мандата на премиера Марио Монти и италианците се надяват при следващото правителство да разполагат с повече пари в джоба си.