Виртуален сейф за дигиталното наследство

1869
Виртуален сейф за дигиталното наследство

Край на кутиите със снимки и на интимните дневници: в дигиталната ера вече е възможно спомените и собствеността на Интернет потребителите да се складират във виртуални сейфове и така да се запазят за следващите поколения.

Децата ми още не знаят да четат, обяснява основателят на американската фирма Легаси Локър (LegacyLocker.com) Джереми Тоуман, който предлага създаването на дигитално наследство. Според него един ден неговият блог ще бъде нещо подобно на следата, оставена от снимките на баба му, и така потомците му ще могат да проследят неговия живот.

Тоуман създаде сайта си през април 2009 г. в Сан Франциско след няколко важни събития в семейството му: раждането на първия му син, смъртта на 94-годишната му баба и драматично пътуване със самолет.

Ако човек умре какво ще стане със следите, оставени от нето във Facebook, Twitter, gmail и други пощенски кутии. Как ще могат близките му да получат достъп без неговите пароли? Срещу 30 долара на месец или 300 наведнъж Легаси Локър поставя на разположение на клиента он лайн сейф за пароли, логинси и копия на документи, снимки или видеоматериали.

Днес хората получават кутия със снимки и документи или интимен дневник, утре ще дойде ред на сметка Flickr или на блог, казва създателят на сайта. Клиентите ще могат да оставят и послания, които да бъдат изпратени на наследниците им след тяхната смърт. И сайтът Фейсбук също е решил да отдели място на починалите си членове, предлагайки възможност за реализиране на страници, посветени на тях.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg