Всички акции на Първа Инвестиционна банка платени

778
Всички акции на Първа Инвестиционна банка платени

В посочения в проспекта срок от три работни дни за заплащане на разпределените акции в първоначалното публично предлагане на Първа Инвестиционна банка АД, изтекъл на 28 май 2007 г., в Ситибанк Н. А. - клон София са получени дължимите плащания за всички разпределени 16.5 млн. броя, съобщава БФБ.

Общо 107 млн. лв. са постъпили, за записаните и разпределени 10 млн. нови акции от увеличението на капитала на банката. Други 69.55 млн. лв. за разпределените в предлагането 6.5 млн. съществуващи акции, притежавани от продаващия акционер Първа финансова брокерска къща ООД.

Приложено е копие от удостоверение за извършени вноски срещу записаните нови акции, издадено от Ситибанк Н. А. - клон София.

Емисията предстои да бъде регистрирана за търговия на БФБ-София АД, а борсовият код на емисията ще е FIB.

Търговията с акциите на Първа Инвестиционна Банка се очаква да стартира на 22 юни 2007 г., според проспекта на банката.

През май се проведе предлагането на ПИБ, като определената цена на акция бе 10.70 лева, а свръх записването на предложения брой акции - 5.97 пъти.

Общата продажна стойност на разпределените в предлагането книжа е 176.55 млн. лв., а подадените заявки бяха на стойност 1 317 898 070 лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg