Има флагмани, за които плащаме по 1400-1600 лв. Има и „убийци на флагмани“, за които сме готови да платим 600-800 лв.

Има огромно количество други смартфони, които се предлагат на по-ниска цена и такива, които са доста евтини. Съвсем малко са онези мобилни телефони, чиято цена възлиза на няколко хиляди лева.

Към тях спада новият Vertu Constellation.

Компанията Vertu, още преди появата на Android и смартфоните, произвеждаше скъпоструващи устройства от висококачествени материали. Това са устройства, които са предназначени за хората, които приемат парите, необходими за закупуването на яхта, за джобни.

С времето Vertu се насочи към производството на смартфони с Android. В асортимента й досега няма нито едно евтино устройство.

Vertu Constellation, по своята същност, е уникален. Това е първото устройство на компанията, което поддържа работа с 2 SIM карти.

Смартфонът работи с ОС Android 6.0.1. Видимо компанията смята, че клиентите й не се вълнуват от новите версии на операционната система. По-скоро купувачите на този телефон се интересуват от корпуса от анодиран алуминий и кожен заден панел, изработен от специалисти от Италия.

Смартфонът Vertu в никакъв случай не бива да огорчава своите собственици с незадоволителна производителност. Затова в новия Constellation виждаме Snapdragon 820 с 4 GB оперативна памет и 128 GB вградена памет.

Смартфонът поддържа карта памет microSD, USB Type-C и безжично зареждане. Батерията е с капацитет 3220 мАч. Купувачите на това устройство ще получат целогодишен достъп до сервиз на Vertu.

Единственото, което все още не знаем за него, е цената му. Уверяваме ви, че тя ще бъде главозамайваща. Смартфонът ще се предлага на пазара от февруари тази година.