15 евро на час за бране на грах

1660
15 евро на час за бране на грах

Дания търси българи за бране на грах, тикви и ягоди чрез европейската мрежа за работа EURES, съобщи Славка Радева от Агенцията по заетостта.

В началото на март у нас пристигат шефове на пет фирми, които ще си изберат хора на специална борса в Пловдив, а одобрените ще заминат през май и юни.

Заплащането е най-високото за селското стопанство в Европа - около 15 евро на час, което е 50-100 евро дневно.

Кандидатите трябва да са с добър английски. Възможно е обаче и четирима-петима да заминат с един, който владее езика. Наетите ще бъдат на палатки или в специални къмпинги, или на закрито в самите ферми.

Всеки сам си урежда пътуването, като близо 400 евро се признават за разход и се връщат от внесения данък общ доход. Ако се съберат повече кандидати, има възможност да се договори организиран транспорт с работодателите, обясниха от Агенцията по заетостта.

Миналата година от офертата се възползвали 100 българи. Обикновено се предпочитали студенти и млади физически издръжливи хора, които могат да се откъснат от работата си в България. Това бил вид културен обмен, тъй като в една ферма обикновено събират по 5-6 младежи от различни страни, които учат езика.

Източник: в. 24 часа

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg