Купувачите на "Кремиковци" на един адрес

1989
Купувачите на

Компанията "Елтрейд къмпани", която спечели търга за производствената площадка на "Кремиковци", ще се мести на нов адрес. Сегашната регистрация на компанията е на ул. "Перник" 120 в София.

Преди дни 25-годишният собственик Лъчезар Варнаджиев е подал заявление в търговския регистър, в което е посочил нов адрес за кореспонденция с Националната агенция за приходите (НАП) - офис 2, ул. "Победа" 35, кв. "Славовци", гр. Нови Искър.

На същото място са регистрирани няколко дружества от групата "Надин" - сред най-големите компании за изкупуване, преработка и търговия със скрап.

Там е адресът на "Надин металс трейд" - една от трите фирми, които получиха финансиране от Първа инвестиционна банка за сделката с "Кремиковци". Другите две са "Елтрейд къмпани" и "Валпет консулт" на 30-годишния Валентин Войнов.

Междувременно Валентин Войнов също е подал заявление с нов адрес за кореспонденция с "Валпет консулт" - отново на ул. "Победа 35" в Нови Искър. Регистрацията му с "Елтрейд къмпани" се различава само по номера на офиса. "Валпет консулт" е в офис №1, а "Елтрейд" - в №2.

Активите на "Кремиковци" бяха продадени за 316 млн. лв.

Преди Великден стана ясно, че приходната агенция започва пълна данъчна проверка на купувача на "Кремиковци". Ще се разследва произходът на средствата му, както и трансакциите на дружеството с други фирми и физически лица.

Източник: в. Труд

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg