Пет храни, които ядем по неправилен начин

Банан, ябълка - толкова познати и любими плодове. Ще ви прозвучи като сензация обаче, ако чуете, че всъщност ги ядете по съвсем погрешен начин.
Това са два от петте вида храни, за които всички хора си мислят, че се справят без проблем. Останалите са суши, нар и шамфъстък.
Има няколко съвета, които ще ви помогнат те да станат по-вкусни, да се приготвят по-лесно и да цапат по-малко, посочва вестник "24 часа".
Бананите
Сякаш е очевидно да обелиш банана откъм дръжката му, но истината е, че по този начин често резултатите са намачкване на тази част от плода и изцапване на палеца и дланта. Да не говорим, че дори и тогава дръжката може да не се прекърши.
Ако обърнете банана обратно и внимателно стиснете другия му край, кората ще се разцепи отведнъж. Продължете както обичайно и бъдете благодарни на маймуните, че са ни научили на този гениален трик. Ако се загледате в някой зоопарк или дори на клип в YouTube, ще видите, че те го правят точно по този начин.
Маймуната бели банана с леко притискане. Още по-лесно е да обелите банана, ако разцепите разпуканата кора по дължината на банана и вътрешността му остане като в чиния. Тогава изяждането му е по-удобно с вилица, макар че маймуните го правят с пръсти.
Суши
Цели книги са написани за етикета при яденето на японски ястия. Но може да оставим маниерите настрани, тъй като има и други причини да се придържаме към правилата, защото те могат да променят вкуса на сушито.
Когато поръчате нигири суши, в соевия сос потопете рибата, а не ориза.
Вижте и Храни, които могат скоро да изчезнат
Ето как например. Ако ще топите нигири суши (това е онзи вид, при който парче сурова риба е поставено върху ориз, оформен като рулце) в соевия сос, първо го обърнете наопаки, така че рибата - тон, сьомга или каквато е, а не оризът да бъде потопена. По този начин оризовите зърна няма да се намокрят и да се разпаднат, така че ще ви е по-лесно да изядете сушито.
Освен това ще овкусите и рибата, което има много по-голям смисъл, тъй като оризът за сушито обикновено е подправен с оризов оцет.
Нар
Сочните нарови зърна са перфектни за салати, сок и дори да се прибавят към коктейл "Маргарита". Има само един проблем. Да извадиш рубинените зърна, е доста мърлява операция.
Ако директно забиеш нож в плода, сокът буквално ще експлодира и ще те опръска целия. Затова ето един съвсем прост съвет. Потопете нара в купа с вода.
Нуждаете се от остър нож, две средно големи купи, решетъчна лъжица и гевгир. Първо отрежете двата края на нара, така че да останат равни повърхности. Така ще видите, че вътрешността му е разделена на 4 до 6 парчета, между които има бяла мембрана.
Българският бизнес
- Мобилната платформа за пазаруване tbi buy в партньорство с магазини ЗОРА
- Минималистичен дизайн: Системата Planar от Hörmann
- Първа копка на Kenar Residence и AMur Homes на бул. Сливница