Светът все още не се е възстановил напълно от световната финансова криза. Много хора са все още без работа и се опитват да закрепят бюджета си.

Вижте няколко храни, които са добър избор за хора с ограничен бюджет:

1. Кафяв ориз

Оризът е евтин и засища. По-добре е да се сготви ориз, отколкото да се ядат дори и най-евтините сандвичи в заведенията за бързо хранене. Освен това с подходящите подправки комбинации със зеленчуци, може да правите безброй разнообразни ястия.

2. Боб

Бобът също е евтин, а от един пакет може да се готви дълго време. Има висока хранителна стойност. Съдържа: белтъчини — 23,3%; въглехидрати — 55,5%; вода — 11,2% и мазнини — 1,5%; както и витамини от групата В и витамин С.

Виж още: В кои български градове храните поскъпнаха най-много ?

Българската кухня обича боба и има много разнообразни и вкусни ястия с него.

3. Картофи

Картофите имат високо съдържание на въглехидрати и съдържат белтъчини, минерали (особено калий) и витамини, включително витамин C.

Могат да бъдат сготвени в най-различни варианти.

4. Зелени зеленчуци

Броколи, спанак, зеле – тези зеленчуци са полезни, здравословни и евтини. Могат да бъдат гарнитура, основно ястие или салата.

5. Замразени зеленчуци

Купувайте големи пакети и ги съхранявайте във фризера.

Виж още: Храни, които могат скоро да изчезнат

Добра идея е през лятото сами да замразите зеленчуци така през зимата ще си имате разнообразие от зеленчуци, които на пазара са скъпи.

6. Макарони

Още един вариант за храна, която е евтина и засища много. Избирайте пълнозърнестия вариант, който е по-здравословен. Може да се получат чудесни комбинации с броколи или други зеленчуци от точка 4.

Не прекалявайте с макароните обаче, това не е храна за всеки ден, особено за хора със склонност към напълняване.