Започна раздаването на пари от еврофондовете

407
Започна раздаването на пари от еврофондовете

Няколко държавни ведомства, общини и неправителствени организации са сред първите бенефициенти, чиито проекти са одобрени за финансиране от еврофондовете.

Това става ясно от сайта на Министерството на финансите, ръководено от Пламен Орешарски, www.minfin.bg, пише в днешния си брой в. "Монитор".

По оперативна програма "Техническа помощ" са одобрени осем проекта с бенефициенти дирекции в МФ. Най-големият е на стойност 6 315 789 лв. - за изграждане на унифицирана информационна система за наблюдение и управление на средствата от структурните инструменти на ЕС.

По оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" са одобрени 111 социални проекта, които ще бъдат финансирани безвъзмездно с общо 8 188 857 лв. Бенефициенти са общини, сдружения, фондации. Голяма част от проектите са за предоставяне на услугата домашен помощник в общините, за социално включване на самотни и хора с увреждания и др.

По програма "Административен капацитет", приоритетна ос "Управление на човешките ресурси" бенефициенти са куп неправителствени организации, синдикати и работодателски организации. Един от получателите на парите е КНСБ.

Проектът на синдиката е на стойност 391 154 лв., а целта му е постигане на по-ефективно и резултатно сътрудничество с администрацията и бизнеса. От работодателските организации с одобрен проект е Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Неговата стойност е 272 776 лв., а целта му - да се подобрят знанията и уменията на структурите, работещи в областта на капиталовия пазар.
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България пък ще вземе европари за усъвършенстване на своето управление. Проектът е на стойност 390 000 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg