42 220 лица промениха пенсионния си фонд

859
42 220 лица промениха пенсионния си фонд

Управление "Осигурителен надзор" на Комисията за финансов надзор обяви резултатите от промяната на участие и прехвърляне на средства на осигурени лица от един пенсионен фонд в друг за третото тримесечие и за деветмесечието на 2010 г.

Данните са получени на база на справките, представени от пенсионноосигурителните дружества в Комисията за финансов надзор.

През третото тримесечие на 2010 година в пенсионноосигурителните дружества са подадени общо 47 595 заявления за промяна на участие и прехвърляне на средствата от един пенсионен фонд в друг.

Общо 42 222 осигурени лица от подалите заявления през третото тримесечие на 2010 г., са променили участието си във фондовете за допълнително пенсионно осигуряване. Общата сума на прехвърлените средства в друг пенсионен фонд от съответния вид е 41 680 хил. лв.

Осигурените лица, възползвали се от правото си за промяна на участие и прехвърляне на средства от индивидуалните партиди през деветмесечието на 2010 г. са общо 136 185. Общият размер на прехвърлените средства от началото на годината е 135 430 хил. лв.

Резултатите от промяната на участие и прехвърлянето на средства в друг пенсионен фонд за третото тримесечие и за деветмесечието на 2010 г. може да намерите в раздел "Статистика", "Статистика и анализи на осигурителния пазар"

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg