Изпадналата в затруднение застрахователна компания American International Group Inc., отчете по-малка загуба през четвъртото тримесечие, благодарение на по-малкия размер на отписани активи.

За тримесечието от компанията регистрираха 8.87 млрд. загуба, на фона на такава в размер на 61.7 млрд. долара година по-рано.

Изпълнителният директор на компанията заяви, че до август са необходими по-нататъшни добри резултати, за да се върна държавния заем в размер на рекордните 182.3 млрд. долара.

Акциите на компанията са загубили 8.2% от стойността си през тази година, като от 2008 година насам те са поевтинели с 97%.

Компанията осъществи обратен сплит през юни миналата година, при който притежателят на всеки 20 акции ги замени с една нова.

От началото на спасението на компанията през 2008 година до момента, тя е продала неосновни активи в размер на 12 млрд. долара, в усилията си да спаси основния си бизнес.

Компанията продаде дялове в двете си основи звена - American Life Insurance Co и American International Assurance Co., като купувач бе правителството.

Спасителният за компанията план включваше кредитна линия от 60 млрд. долара и нови 69.8 млрд. долара инвестиции.