Американската застрахователна компания American International Group (AIG) отчете над 2 млрд. долара загуба за третото тримесечие на годината, информира Reuters.

Отрицателният резултат се дължи на отчисления свързани с продажбата на подразделението й за потребителско финансиране, които натежават над ръста в дейността на компанията по общо застраховане.

AIG предупреди през август, че продажбата на мажоритарен дял в American General Finance на Fortress Investment Group ще доведе до загуба преди облагане с данъци в размер на 1.9 млрд. долара. Въпреки че продажната цена не беше обявена, тя беше определена като "много малка част" стойността на компанията.

AIG обяви 2.4 млрд. долара загуба за третото тримесечие, или 17.62 долара загуба на акция, в сравнение с печалба в размер на 455 млн. долара, или 68 цента на акция, за същия период година по-рано.

Освен загубата, свързана с American General Finance, AIG също така има две отчисления от по 1 млрд. долара, свързани с положителната репутация на компанията и данъчни и приспадане на данъци.

Оперативните резултати на компанията показват загуба в размер на 200 млн. долара, или 1.47 долара на акция.