Allianz очаква рекордна печалба за изминалата година

507
Allianz очаква рекордна печалба за изминалата година

Една от водещите европейски застрахователни компании Allianz обяви, че очаква рекордна печалба за изминалата година, въпреки загубата, регистрирана от банковото й звено Dresdner Bank, през четвъртото тримесечие на миналата година.

По предварителни данни от застрахователната компания ще бъде отчетена печалба за изминалата година в размер на 8 милиарда евро, което би било повишение от близо 14%, в сравнение с предходната година.

Оперативната печалба на компанията се очаква да превиши 10.8 млрд. евро, обявиха още от ръководството.

Загуби търпи обаче банковото звено на застрахователното дружество, на фона на ипотечната криза, разразила се в САЩ.

От банката се очаква да обявят загуба в размер на около 450 млн. евро за четвъртото тримесечие на миналата година, след отписването на активи на стойност около 900 млн. евро.

Въпреки негативните резултати на звеното за четвъртото тримесечие обаче, като цяло за изминалата година от там очакват оперативна печалба в размер на около 750 млн. евро.

Основното звено на немската застрахователна компания за имуществено застраховане е отчело печалба в размер на 6.2 млрд. долара, докато положителният резултат от животозастраховане се очаква да е в размер на около 3 млрд. евро.

Силно повишение след обявяването на резултатите отбелязаха акциите на Allianz.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg