Джи Пи Презастраховане получи лиценз от КФН

1334
Джи Пи Презастраховане получи лиценз от КФН

КФН издаде лиценз на „Джи Пи Презастраховане” ЕАД за извършване на презастрахователна дейност. Лицензът дава право на дружеството да извършва дейност по презастраховане и общо застраховане.

„Дженерали ППФ Холдинг” Б.В., регистриран в Амстердам, притежава 100% от капитала на новолицензираното дружество. Капиталът е в размер на 6 400 000 лева.

„Джи Пи Презастраховане” ЕАД има двустепенна система на управление. В състава на Надзорния съвет влизат: Роко Романели, Луиза Колони и Вернер Мьортер. Членове на УС на дружеството са: Даниела Конова, Диана Манева и Константин Велев.

Дружеството ще обслужва всички дъщерни дружества на групата от Централна и Източна Европа. Досега тази дейност е извършвана от презастрахователно дружество на „Дженерали ППФ Холдинг” Б.В. със седалище в Кипър.

Програмата за дейността на новолицензираното дружество предвижда то да допринесе 1 млрд. лв. за българския пазар през следващата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg